fredag 11. mai 2012

Mai..


Da er vi jammen godt ut i mai allerede. Det er ille fort tiden flyr nå. Været har vært litt kjedelig så langt med mye regn og kjøligere dager. Merker at energinivået blir noe redusert når det bare laver ned ute, upraktisk når  det er mye som skal gjøres ;-)

I morgen er det tid for å få ut sauene og lamungene på beite, og tenker de kommer til å bli rimelig begeistret for det. Har plukket ei bøtte med gress til dem hver dag nå, og de kaster seg over meg når de skjønner hva jeg har med meg ;-)

Ellers så begynner kyllingene jeg kjøpte i mars å få litt størrelse på seg. De er vel allerede nesten to måneder gamle, og små gal kan høres fra hanene i flokken, dog noe rustne, ikke greit med stemmeskifte ;-) Håper på å kunne få de ut snart, det har vært så surt vær ute, så jeg har latt være enn så lenge.

Har bestilt flere kyllinger, denne gangen dverg kochin, 14 stykker, og mulig noen kalkunkyllinger om de har som jeg henter i starten av juni. Jeg har ventet ganske lenge på en rugemaskin jeg har bestilt, men siden det desverre tar sånn tid med å få den, så regner jeg med at det ikke nytter å få ruget ut de kalkuneggene jeg kjøpte da de er så gamle nå. Prøver meg nok lell, men de skal helst settes i gang senest 10-14 dager etter de er lagt. Kalkuner blir det nok på den ene eller andre måten ;-)

Innimellom dyrestell er det småting på huset som gjøres, stell av plantene som jeg sådde frem, samt håndarbeid  på kveldinga. Tiden går iallefall, og den ene dagen forvinner inn i den neste... God helg, og god 17. mai!

  

4 kommentarer:

 1. Koselig med en oppdatering:-D!

  God helg til deg også!

  SvarSlett
 2. Så fint at dyra koser seg:) Ha en god helg,og 17.mai!

  SvarSlett
 3. Så koselig med liv på gården. Dere er flinke til det oppi dalan;-))Håper dere får mange etterhvert...

  SvarSlett
 4. Koselig å høre fra deg, håper alt er bra med dere og dyrene :) Lykke til med all vårjobbing!

  Fortsatt god helg, og ha en fin 17. mai :)

  SvarSlett