tirsdag 12. april 2011

Siste uka før påskeferien..

Tiden går like fort som alltid. Syntes det virker som det var i går at jeg ønsket folk god helg, men nå er det jammen tirsdag alt. Nå er jeg støl omtrent i hver muskel i kroppen etter alt jeg har gjort de siste tre dagene (jeg har fri mandager). Lørdag ble jeg ferdig med sauegjerdet på vinterluftgården til sauene jeg tenkte å ha. Det tok mesteparten av dagen å slenge opp nettingen. Mangler bare skur og grusing der, så blir området klart til bruk.

Søndag ble luftegården med hønsehus tømt for gammel sagflis og halm, vasket hønsehuset og la på ny sagflis inne og halm ute. Så bar det ut med halvparten av hønene og en hane, som skulle få være ute for første gang i sitt liv. Det tok litt tid før de skjønte helt hva som hadde skjedd. Men så var det bare å undersøke halmen, og etterpå legge seg i sola og slappe av.


Akkurat blitt satt ut og titter rundt omkring

 Så var det bare å legge seg i en klynge i sola, hele 20 grader var det denne dagen :-))

Jeg har fått solgt en del høner, for det ble litt for mange. Har nå 14 høns og 1 hane, og det er mer passende antall. Har bestilt et flyttbart hønsehus til dverghønene, så skal de også få komme ut. Kaninene er også ute nå i buret sitt. Deilig med vår :-)

I går ryddet jeg ut all sagflis og hønseutstyr i vinterboligen deres og vasket mesteparten av rommet. Tenkte å ha de fleste av hønene ute om vinteren heretter. De har isolert hønsehus, så med ei varmelampe så vil det nok gå fint. Det var såpass mengder med flis og utstyr som måtte demonteres, så jeg var ikke ferdig før ni i går kveld. Effektive dager ;-) Ikke fått gjort noe i hagen enda, men da har jeg noe å se frem til i påsken :-))

Ellers så har jeg meldt meg på stølskurs på ei seter i Hemsedal i juli: http://www.ulsaakstolen.com/html/diverse/budeiekurs.html  Da blir det tre dager med blant annet å lære å lage all slags type oster. Morgen og kveld er det stell av dyr og melking av kyrene. Ellers så blir det god tradisjonsrik mat, og flotte overnattingsrom. Gleder meg som en unge! :-))

Ha en fin uke!

5 kommentarer:

 1. Ser ut som hønene koser seg:) Mitt flyttbare hønsehus ligger på posthuset og venter på at jeg skal få penger.Gleder meg til å få det opp(og til å putte noen høner i det,så klart).
  Stølskurs ser kjempegøy ut!Fikk lyst til å dra dit selv:)

  SvarSlett
 2. Så fint hønsene fikk det nå, og de ser ut til å trives godt :) Det er godt for de også at våren er kommet.
  Og du har gjort godt arbeid som allerede har gjerdet rundt luftegården til sauene ferdig!

  Stølskurset høres spennende ut, det blir nok en opplevelse!

  SvarSlett
 3. Trivelig for hønsene å få lufte seg! Har SÅ lyst på høns selv nå at jeg lurer på om jeg må be gubben flytte klesstativet så jeg kan få presset inn et hønsehus på vår lille tomt...
  Stølskurset så jo helt ypperlig ut. Blir nok lærerikt! Skulle gjerne vært der jeg og, men det blir for langt unna for meg. Forøvrig ville det nok passe bedre et annet år, da jeg ligger i fare for å føde på den tiden, og da vil jeg helst være i nærheten av familien.

  SvarSlett
 4. Ser ut som hønene dine trives. :)

  SvarSlett
 5. Hei
  Så hyggelig med dyr. Ønker jeg hadde det slik. Det stølskurset MÅ jeg bare inn å sjekke;-))
  God påske!

  SvarSlett