lørdag 1. oktober 2016

Neste høstemåned..

 

Det har vært en flott september. Nydelig vær og med sommertempraturer.  Det gjør ingenting å la sommerfølelsen vare litt lengre. Det som har skjedd siden sist:Jeg har begynt å tommekjøre Helice og Loi oppe hos Hege. Det er så moro å jobbe med disse småtassene. Og de liker godt å jobbe. Iallefall Helice. Loi er nok ikke helt overbevist ennå. Neste steg blir vogn, men når jeg var innom i går så var det så mye vind og det er et dårlig utgangspunkt når det gjelder kjøring med litt småskvettne ponnier;-)
Jeg har fått ystet litt igjen. Det skal bli mer av det fremover. Disse er over to uker gamle nå, om en uke er de spiseklare. Ved siden av ligger eplene fra epletrærne i år. Det ble ganske mange. Og de var kjempesøte og gode. Deter det beste året for epletrærne våre så langt, siden de er så unge.Vi har hatt en vaffel og VR-kveld her hos oss den 18. Det har vært altfor lenge siden vi har hatt skikkelig familiebesøk med Voldbakken-familien. Det ble kjempegøy. Vi var 17 stykker på en søndagskveld. Mange fikk prøvd VR-brillene vi har og av videoene nedenfor så ser det ut til å ha vært en fin opplevelse :-)


 
 Noe dårlig kvalitet på bildene.

Hilde i Zombieland, uten å være klar over hva som venter :-D
Jeg har blitt ett år  eldre. Feiret dagen hos mamma og pappa og fikk nydelige blomster. 


 
 Stine la ut denne på Facebook på bursdagen min. Det var så koselig å få så den måtte jeg lagre. Bildene er fra utdrikkningslaget hennes.


 Ut på turer med Helice :-)Skatter fra kjøkkenhagen.Turer med Randi, og her med Kris :-) Ute og henter Sølvar på sommerbeitet. Fløta har jeg syrnet og kjernet. Nydelig gult dukker opp i bollen. Kjernemelk betyr kjernemelksgrøt. Veldig godt!
Eplekaker hver helg nå med så mye epler. Får epler fra mamma også.
 Landbrukets dag i Nore. Spinneringen i Numedal hadde egen stand og demonstrerte. Det var en forholdsvis kjølig dag, så det var godt å komme hjem etter å ha sittet ute hele dagen. Mange folk var interesserte i det vi drev med og det er gøy.
 Denne helgens eplekake. Ny oppskrift hver gang. Det er så gøy å teste ut noe nytt.


 I dag fikk vi hentet en halv elgekalv fra Traaen. Kjempefornøyd med å ha fått sikret oss elgkjøtt. Det har lenge vært tomt for det her. Nå er fryseren stappfull!Alle bein blir skjært opp og fryst ned til kraftkoking. Noe kjøtt får bli igjen på de for å gi gode supper.

 
 Lårbeina har mest marg i seg, og blir skjært godt opp for å være sikker på at alt kommer ut under koking.


Ble svett av all sagingen. Skikkelig trim.

Nå var det utrolig godt å hvile beina og puste ut etter flere timer sammen med Bjørn i stua med elgpartering. Men en kjempegod følelse å vite at vi har kjøtt i lange tider fremover. Gleder meg til skikkelig elghakk igjen!1 kommentar:

  1. Det er bare en ting å si; Du er kjempeflink :)
    Og en super turvenn :)

    SvarSlett