tirsdag 1. november 2016

November

Nå er jeg skikkelig sigen. Jeg har begynt å  møkke hesteboksene på stallen hver tirsdag før jeg trener hestene, og det er 4-5 bokser som skal tas. Dermed går det 1.5-2 timer med møkkegreipa før det blir 3 timer med trening av hestene etterpå. Jeg er ikke vant til slikt arbeid i frisk luft hele dagen, og det merkes når jeg kommer hjem. De må være i helt utrolig god form hele gjengen på Paradisgrenda! Jeg er helt ferdig.

Målet er å komme litt mer i form til husbyggingen til neste år, og stallarbeid er midt i blinken. Det er noe annet enn å løfte vekter hjemme i stua og så mye mer givende.

Endelig har jeg kommet i gang med å ri i full gallopp på turer! Det er mange år siden sist! Det er godt å ha mulighet til å trene seg opp på en trygg ponni. Det er skikkelig moro, selv om det kiler litt i magen før jeg ber om full fart ;-)

 Det har vært kurs i paradisgrenda i oktober. En lørdag og sømdag der instruktør Pelle kom fra Trollspeilet. Det er spennende kurs om akademisk ridning og de prinsippene som de har.
Dette er andre gang jeg har vært med på kurs, der jeg har fått låne hestene fra paradisgrenda.

 Helice

 Siljedokka


 Helice, og Pelle som gir oss tipsSølvarDet er alltid så trivelig med slike helgekurs, og på Bjønnåsen disker de opp med deilig mat og kaker. Det er mange nye å treffe, og gamle kjente. En ting er sikkert, det blir aldri stille rundt bordet, samtaletemaene er mange! Live Sunniva, Marit og meg fikk etter 16 år endelig kommet oss på kino sammen! Først ble det kinamat, og deretter var vi på "Kongens Nei" på kino. En kjempefin ettermiddag, og jeg håper vi får det til litt oftere!
 Ostene har modnet!


 Og ny ladning er i osteskapet etter en ny helg med ysting. En uke igjen nå til de er modne.  Spinneringen vår har fått egne tskjorter! De er kjempefine!

Her er bilder fra forrige spinnetreff. Det var hos Hege Sætre i Nore og hennes familie. Her ble det kveldsmat og epleterte til dessert. Skravla gitt og ull ble til garn. Utrolig trivelig! Det er så gøy med disse treffene!

Hjemmesnekret kjøkken! Mannen til Hege er utrolig nevenyttig!Besøk hos mamma og pappa. Strikkekveld, med ost, kjeks og te. Kjempekoselig. Hun skal lage en kofte til meg og vi sitter og planlegger farger.
Vi var på Eidsfoss i helgen sammen. Der er det kunsthåndtverksdager hver høst. Vi brukte noen timer på å kikke, og dro på hytta etterpå for å spise middag. Nå har vi blitt godt kjent med Eidsfoss!
Her står mor og far foran hovedhuset i storgården.
Bakstehuset i Eidsfoss.

Søndag ble det tur med Randi på fjellet oppi her. Det var så friskt og deilig der oppe, og snøen lå her og der. Det ble jammen to timer før vi var hjemme igjen.
 Jeg ble invitert på middag på Ble-fjell. Det var Gvammen kafe som vi ende opp hos. Utrolig flott og koselig er det der oppe. Kjempegod mat og vafler! Stor takk for invitasjonen! ;-) Traktorvaffel! Må få meg et slikt vaffeljern! 


Har også rukket å prøvd meg på nålefilting helt på egenhånd. Jeg hadde aldri hørt om at ull kan tørr-toves med ei nål før. Så dette ble en ny erfaring. Etter noen timer fikk jeg en sau ferdig, og ble egentlig ganske fornøyd. Tross alt første forsøk! Vet ikke om det blir så mange fler enn denne, men gøy å ha gjort det.

Det var høydepunktene siden forrige oppdatering, ha en god kveld! :-)1 kommentar:

  1. Trivelig lesing !! Takk for følge på turer og fjelltur. Men vi var på Gvelven !!
    Ikke lett med alle disse rare navna oppi her ;)

    SvarSlett