torsdag 9. juni 2011

Torsdag..

Tenkte det var på tide med en oppdatering på plantene jeg sådde i våres; tomat, agurk og paprika. De står nå på verandaen og ser ut til å like seg godt heldigvis :-)

Det gikk tregt en stund og jeg hadde problemer med at de kastet blomstene. Men etter at de ble satt ut på verandaen og fikk gjdøslet vann regelmessig, så har de endelig begynt å gi frukter :-)
Ikke plass til så veldig mange flere planter her nå ;-)


Små tomater dukker opp, og ingen kaster blomstene lengre :-))


Agurkene begynner å bli større. De nærmer seg 3 cm.. Denne typen blir ca 10 cm lang når den er klar til å plukkes:-)

Har også sådd salat, brokkoli, gulerøtter og bønner i store plastkasser som også står på hverandaen. De har begynt å bli ganske store de også. Her får de stå ifred fra snegler og annet utøy, og ikke minst ugress :-)

Ha en flott helg!

3 kommentarer:

 1. Dette ser bra ut! Og så fine plantene er. De ser ut til å trives på verandaen :)
  Jeg har noen små paprika og chili på plantene mine, men foreløpig ingen tomater. Har nå fått satt pottetomatene i ampler, og håper det får fart på dem.

  Ønsker deg en god helg!
  Her øser regnet ned, og er ikke muligheter for haging foreløpig.

  SvarSlett
 2. Så fine plantene er! Vil du ha et tips til? Vel, du får det uansett: Større potter! Både tomater og agurker trenger potter i bøttestørrelse. (Paprika kan ha noe mindre potter.) De svarte murerbøttene (på europris elns.) er finfine til agurk og tomat. Ikke sett hull i bunnen på dem, men 5cm opp på siden. 3 stk 8mm hull er nok. På den måten får du alltid litt fukt i bunnen av potta, og det er enklere å holde jevn nok vanning til å beholde karten.

  Lykke til med avlingen. :)

  SvarSlett
 3. Så store og fine tomatplantene har blitt!Mine bor ute i drivhuset,men de største av dem har nesten vokst ut av det og må flytte.Visste jeg skulle ha kjøpt større drivhus...
  Ha en god helg!

  SvarSlett