mandag 26. desember 2011

2. juledag..

Håper alle har hatt en flott julefeiring så langt, med mye god mat og drikke :-)

Lenge siden jeg har skrevet noe her nå, da jeg var i en bilulykke for et par uker tilbake. Det ble litt styr med en natt på sykehuset og kjøp av ny bil da den gamle ble ødelagt. Det gikk heldigvis bra med alle invovlerte, og ting begynner å bli som før igjen. Og endelig hadde jeg litt energi til blogging :-)

Tenkte jeg skulle legge ut bilder av Christmas Cake som jeg har hatt i kjøleskapet i 5 uker nå. Jeg hadde laget 3 ulike typer kaker (med tanke på fruktinnhold), og endelig, etter regelmessig dynking i mørk rom, var det tid for trekking av kakene og prøvesmaking!

Dette er den første jeg lagde, og som jeg fulgte oppskriften nesten til punkt og prikke.  Kaka er smørt inn med aprikos-syltetøy, og trekt med marsipan som jeg kjevlet ut. Det skal egentlig være et sukkerpastalokk også, men i og med at jeg ikke ante om denne i det hele tatt var noe god, valgte jeg å ikke bruke for mye tid på den med pynting. Det som gjorde meg usikker på om kaka ble god, var at det skulle være så utrolig mye fruktblanding i, hele 750 gram, og det synte jeg virket litt i det meste laget. 


Dette er kake nr 2 ( jeg fryste ned halvparten, så dette er den andre halve), som er laget bare med rosiner (som jeg liker best), og samt at jeg tok da og halverte mengden i forhold til det som det skulle være for å få frem smaken på selve kaken. Den er kjapt trekt og pyntet.

Den siste testkaken ble laget uten fruktblanding i det hele tatt, og ble rett og slett bare tørr, så den ble det ikke noe av. Konklusjonen er at kake nr to ble helt klart best :-) Kake nr en ble det for mye fruktblanding for de flestes smak. Den lille kaken ble derimot helt revet bort, og var så godt at den vil jeg lage utenom jul også. Man kjente så godt smaken på selve kaken, og rosinene var det akkurat passe mengde av. Herlig!

Så oppskriften er veldig bra, men min erfaring var halv mengde fruktblanding, og for min del blir det bare rosiner fremover. Dette var en utrolig lærerik og artig kake å lage, og ekstra stas når det smakte så godt etter all jobben. Heldigvis sikret jeg meg der ved å lage flere kaker ;-)Ellers så tenkte jeg å vise frem noen gamle og kjempekoselig kakeformer som jeg kjøpte fra en antikkbutikk før jul. Det er så mye artig å få tak i, og spesielt moro å vite at de har blitt flittig brukt i mange år, og er fortsatt fine til å brukes :-)Ha en fortsatt kjempefin julefeiring, og godt nytt år! :-)

2 kommentarer:

 1. Så bra ulykka gikk mer utover bilen enn deg! Må ha vært en ubehagelig opplevelse.

  Du er så flink til å pynte kakene dine. Jeg er glad de bare ligner det de skal være. :)

  SvarSlett
 2. Godt å høre at det er bra med deg etter bilulykken!!

  Kakene ser kjempefine ut. Og så fine kakeformer du har kjøpt :)
  Ha det godt!

  SvarSlett