fredag 9. desember 2011

Pound Cake..

På 1600-tallet ble de fleste kakene laget med gjær. Men etterhvert begynte flere land, blant annet England, å bruke egg istedet for gjær som hevingsmiddel i kakene. Ved den viktorianske perioden i England ble gjær i kaker bare brukt dersom man ikke hadde råd til egg og smør. Pound cake er da en kake som har egg som hevingsmiddel.

Dette er en stor kake, men du kan minske på ingrediensene hvis du vil ha en mindre versjon. En Pound cake er en av de enkleste kakene å bake. I essensen blander du rett og slett bare sammen 400 g (1 pound) av hver av hovedingrediensene.

Denne lagde jeg forrige lørdag, og selve oppskriften er fra 1800-tallet i England.




Pound Cake
400g smør
400g sukker
400g egg (ca 8 av 57grams egg)
400g mel
400g korinter
Litt revet muskattnøtt

Sett ovnen på ca 180 grader.

Miks sammen smør og sukker til en luftig konsistens. Jo bedre du blander de sammen, jo lettere kake får du.
Bland forsiktig i egg, mel, muskatnøtt og korianter til det er godt blandet.

Smør ei 25 cm kakeform, evt to 20 cm lange brødformer, og hell oppi røra. La stå en time i ovnen (jeg valgte å ha den på nederste rist)

Bruk en kniv eller liknende for å sjekke om kaka er ferdig.


Syntes det var veldig moro å lage denne kaka. Spesielt siden jeg aldri har smakt det før. Moro å oppdage nye smaker ;-)

Det var kjapt og lettvindt, og smakte godt! Og ekstra stas er det jo å vite at den har en lang historie bak seg!

Ha en flott fredagskveld!

1 kommentar:

  1. Artig med en kake med histore :) Spennende å lese!
    Fortsatt god helg.

    SvarSlett