fredag 10. februar 2012

Oppdatering på dyr..

Tenkte jeg skulle snike meg tid til en oppdatering på dyra :-) Det er kjekt å huske på erfaringer til neste vinter.

Sauene:
Det har gått ganske så bra så langt i vinter. Jeg skaffet 40 minirundballer, samt nesten ett tonn høy for å ha igjennom vinteren. Nå har jeg igjen 10 minirundballer, samt mesteparten av høyet. Så jeg håper det holder til gresset gror igjen ;-)


Bassegutten ble sluppet ut sammen med damene første uka i november. Dersom de tok seg med en gang, vil lammingen starte første uka i april. Før det må søyene vaksineres, og klippes, samt må jeg få bestilt øremerker til lamungene. Spennende! :-)


Hønene:


Det var smått med egg i november/desember. Men på nyåret startet det virkelig opp med eggleggingen igjen, og av 9 høns, får jeg stort sett 5 egg om dagen. Så det er slett ikke verst!


Plymouth Rock hønene har vært ute i hele vinter, for første gang. De var inne i fjor. Og det har gått utrolig bra. De trives veldig godt med å kunne bestemme selv om de vil være ute, eller inne og varme seg.Vi satte opp ei varmelampe i huset deres, og det har stort sett klart helt fint å holde en grei lunk i huset. Vannet har stort sett vært frostfritt om det har vært under 15 minus.

Dverghønene og Gjerterud har jeg hatt inne i vinter. Huset og buret deres er ikke isolert, så da syntes jeg de skulle få slippe den verste kuldetrekken.

Kaninene:

Kaninene er fortsatt ute i det fri og koser seg. De har vært så lure å lage seg en snøhule i vannrenna som går under veien i innkjørselen vår. Om vinteren renner det ikke vann der, så det var jammen lurt av dem. Der har de både en utgang og inngang, samt er de rett ved maten som står ute til dem. Ikke dårlig å finne ut av slikt når de egentlig har vokst opp i fangenskap. Blir rent imponert over hvordan de har klart å tilpasse seg!


Ha en flott fredag! :-)1 kommentar:

  1. Så koselig med en oppdatering om dyrene, og det ser ut som de har det godt :) Kaninene er så søte på det siste bildet.

    Fortsatt god helg :)

    SvarSlett