torsdag 1. mars 2012

Mars..

Jammen går tiden unna. Det har gått ganske slag i slag her med oppussingen, og blitt lite tid til annet. Men det ser iallefall lovende ut så langt! :-)


Her er et bilde i fra forrige helgen, hvor vi akkurat har lagt laminatgulv. Under er det lagt opp til vannbåren varme, så det tok litt tid med å legge plater og rør. Men vi ser frem til vintre med varme i gulvet :-) Det var utrolig deilig å få ferdig gulvet, da gikk det an å støvsuge og faktisk ha det sånn nogenlunde rent. Blir rimelig lei av å vandre rundt i bøss etter noen uker ;-) Vi mangler bare lister i stua og kjøkkenet, så er all panelering ferdig. Kjøkkeninnredningen er påbegynt montering, så det blir spennende tider fremover!

Vi håper på å være ferdig til påske, og det skal vi nok fint rekke :-) Håper på å få tid til å så litt tomater, agurker og paprika i løpet av mars, dog i en del mindre skala enn i fjor, da det så ut som Plantasjen hadde startet butikk i stua mi ;-)

Det er bare en måned til lamming, og forberedelsene er i gang. Jeg har bestilt øremerker til lammene, samt diverse hjelpemidler til lammingen om det skulle bli nødvendig. Vetrinæren skal komme en tur og gi vaksine snart til de vordene mødrene. Skulle nok vært litt tidligere ute, men det kokte bort i kålen midt oppi alt som skjer her hjemme. Mye som skal huskes på. Det blir uten tvil utrolig spennende tider fremover! :-)


For et par uker siden lagde jeg en herlig amerikansk pudding fra 1845, og er fra denne kokeboka; Old Sturbridge Village Cookbook. Authentic early american recipes for the modern kitchen. Quaking Plum Pudding.

230 gram rosiner
1,2 dl konjakk, evt vann
1/2 loff med en god og fast skalk
120 gram smør
5 egg
9 dl melk
0,5 ts salt
120 gram sukker
1-2 ts kanel
1/4 ts revt muskattnøtt (kan sløyfes, ikke ta for mye)

Kok rosinene i konjakk  eller vann i 15 min.
Del opp loffen i passe tykke skiver, smør skivene med smøret, og plasser lagvis i en smurt 2 liters kasserolle med rosinene i mellom hvert lag. Fortsett i høyden til alle skivene og rosinene er brukt opp.

Visp eggene i en bolle, ha i melka og de resterende ingrediensene. Hell blandingen over skivene i kasserollen. Sprinkle med kanel og sukker. Stekes midt i ovnen på 180 grader i en time.

Gjerne etterkrydre når den er ferdig med sukker og kanel etter behov.

Denne smakte utrolig godt! Helt fantatisk! Den havner under favorittoppskriftene!


Ha en fortsatt flott uke! :-)

3 kommentarer:

 1. Hei Takk for oppskrift! Den skal jeg absolutt prøve meg på. Hørtes så godt ut:-D

  SvarSlett
 2. Stua ser ut til å bli flott, og så godt med varme i gulvene :)
  Ser ut som dere har bra vårvær også.
  Ha en fin mars måned, og lykke til med såing etterhvert. Jeg har båre sådd chili hittil, og skal også så mer nå i mars.

  Plum puddingen så god ut, takk for oppskriften :)

  SvarSlett
 3. Jammen går det unna med oppussingen deres!Kjempeflinke er dere.
  Plumpudding har jeg tenkt på å lage i lange tider.Skal huske på denne når jeg får ånden over meg neste gang:)

  SvarSlett