lørdag 1. august 2015

Draktsøm - Middelalderverksted


Da er det lørdag kveld og en hektisk uke på draktsømkurs er gjennomført. Kurslederen vår var Petra Aldenhov, som er utrolig kunnskapsrik og dyktig. Og ikke minst kjemptålmodig med elevene sine. Gjorde man noe feil, eller var redd for å gjøre en tabbe, så var stort sett alltid svaret, "det skal vi fikse, så det skal gå bra", her var det med andre ord lett å holde motivasjonen og motet oppe.


Teltet vårt


 I andre enden lagde de vikingsko


Et par av draktene 


 Denne drakten hadde en nydelig farge. Her snart ferdig.


Serken min, og den trofaste symaskinen. Alle kanter ble sydd for hånd, da det er de som syntes. Om man ville sy for hånd eller med maskin var opp til en selv, men for min del ville jeg ikke blitt ferdig i tide uten.


Lin-serken er ferdig! Det hjelper etter hvert med belte og litt bånd som pynt på de dagene det er for varmt med ulloverkjolen. 


Her prøver jeg på hele drakten. Den er ikke skjev altså, bare glidd litt når jeg kledde på meg.

Et ordentlig bilde får komme senere, da jeg har noen modifiseringer jeg vil gjøre først. Litt pyntebånd må på. Men i det store og hele er jeg veldig fornøyd med drakten. Overkjolen har egentlig diamantmønster, men det syntes ikke her. De som hadde råd til mønster før i tiden var litt lengre opp enn andre på status-nivået. Denne drakten har kun naturfarger, og passer å brukes sen vikingtid- tidlig middelalder.


Anbefaler draktsømkurset på det varmeste!1 kommentar: