torsdag 3. september 2015

Innhøsting..


August har gått over til september, og det er blitt høst. En veldig koselig tid, med mørke kvelder i vente som innbyr til ro.

Det var utrolig godt med bær i år, spesielt villbringebær. Store og fine var de og fristet enhver som gikk forbi. Å plukke dem involverte å fylle magesekken først før det etter hvert havnet litt i spannet. Men det er litt av moroa, å nyte det mens det er i sesongen.Stikkelsbær fra hagen vår. Jeg har aldri sett så store før, og buskene er unge og ble plantet i fjor sommer. Dette blir marmelade.
Høsting av spinnelin i gang. Det var på hekta før det voldsomme regnværet kom og skapte flom. Linet kan som korn på åkrene, bli trykt ned av kraftig regnfall, og da blir det liggende vått.
Linet må tørke, og blir hengt stort sett overalt det er plass. Forhåpentligvis vil dette etter hvert bli spinnbare fibre. Men det er en lang prosess.
Oljelinet høstet. Noe jeg sådde for moro, hadde aldri prøvd det før. Svært dekorativ, og lages gjerne  som krans. Frø fra oljelin kan brukes i bakst.
 Helt på bærtur!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar