torsdag 21. oktober 2010

Det går mot helg igjen..

Det har virkelig vært herlig å komme tilbake til hverdagen og jobben igjen. Savnet hverdagen ganske mye når jeg var avgårde i Sivilforsvaret, og fikk litt perspektiv på hvor bra jeg egentlig har det. Har absolutt hatt godt av å komme meg ut i verden og oppleve litt, man jammen er det godt å være tilbake i bygda igjen.

Jeg kjøpte 5 trådløse brannvarslere når jeg var i byen på mandagen. Da vi lærte om sikring av hjemmet i Sivilforsvaret, ble vi fortalt over hvor viktig det er med seriekoblede brannvarslere. Skulle en alarm slå ut i et rom, går alle i hele huset. Kjempeviktig når det faktisk kan ta et par tre minutter fra en varsler går, til en annen går i en annen etasje paga røykens bevegelser. Det er minutter som kan avgjøre om man overlever en brann eller ikke. Vi har også en varsler i utehuset, i hønsehuset vårt, så skulle det begynne å brenne der, så går alle varslerene her inne i huset vårt også. Kjempeviktig. Utehuset kan jo faktisk brenne lenge før vi har noen anelse, dersom vi ikke har varsler som er koblet med de andre her inne. Så nå kan hønemor puste lettet ut, vel vitende om at hverdagen har blitt tryggere ;o)

I helgen har vi store planer om å begynne oppussing i første etasje. Der skulle det egentlig bli trimrom tenkte vi på tidligere, men der har vi endret planene litt. I den ene veggen i rommet vi skal ta, skal vi ha et skap like stort som veggen, med skyvedører, slik at vi kan oppbevare ting der som ikke syntes. En del av skapet blir nok matlager for tørrmat, resten blir satt av til andre ting. Gleder meg som en unge til å starte! Det blir topp å ha et ordentlig matlager frem til vi engang får pusset opp kjøkkenet!

Ha en fin fredag!

2 kommentarer:

 1. God morgen !
  Koselig lesing på bloggen din!
  Så var ikke "samfunnstjenesten" unyttig da !
  (det er jo aldri unyttig å lære noe samme hva)
  Kanskje vi kan få lurt inn en gåtur sammen i helga ???

  SvarSlett
 2. God morgen, koselig at du stakk "innom" her ;o)

  Det var absolutt verdt å være avgårde, fikk masse nyttig læring som er godt å ha med seg, og betryggende å ha.
  Tar gjerne en gåtur! Ikke lenge før snøen kommer nå, så lurt å få gått litt før trugene må på igjen ;)

  God fredag!

  SvarSlett