fredag 31. desember 2010

Nyttårsaften!

Og det er vel faktisk første gang vi er hjemme på denne dagen bare oss to. Jeg er ganske frisk og rask igjen, men sambo har hanglet litt i dag, så da ble vi likesågodt hjemme. Arbeidsledig blir man jo aldri, så jeg har utnyttet dagen godt føler jeg ;-)

Først på planen stod slakting av en plymouth rock hane. Jeg hadde to av den rasen, i tilfelle den ene skulle falle fra, men nå er de voksne, så da holder det med en. Hadde egentlig ikke tenkt å slakte mer før til sommeren, men hanen smaker bedre jo yngre den er, så da tok jeg den likeså godt nå.


Med plastpose og strikk rundt halsen etter at blodet har blitt tømt ut, blir det ikke bloddrypp på golvet mens man ribber. Til anledningen ble badet benyttet til dette formålet ;-)


Ferdig ribbet, og slaktingen kan begynne. Etterpå skal den ligge i et kaldt vannbad noen timer før den til slutt fryses ned.

Det var stor hane, men glemte helt å veie den før den havnet i fryseren, men vil tippe rundt 2 kg ferdig slaktet. Nydelig hane :-)

Etterpå bar det fatt på å lage hjemmelaget lasagne for første gang, en oppskrift jeg fikk av svigermor. Denne gangen lagde jeg også pasta fra bånn av for første gang. Det var overraskende enkelt, og jeg hadde uten tvil lagd pasta sjøl tidligere om jeg visste hvor lett det var. For vanlig pasta trenger man to ting, egg og mel. Fremgangsmåte og mengde kan du se her: http://www.diggmat.com/2009/01/slik-lager-du-pasta-ravioli-oppskrift/ Jeg har ikke pastamaskin til å flate deigen med, men den trofaste kjevla gjør jobben den også.


Pastadeigen, man trenger ikke mye for en lasagne :) Ferdig hjemmelaget lasagne med egenlagd pasta. Moro!


Pastaen blir noe helt annet når man lager den selv. Anbefaler å prøve! Så da går jeg snart til sengs, etter en ganske så produktiv dag. Herlig! :-)


Godt nytt år alle sammen!

2 kommentarer:

 1. GODT NYTT ÅR til dere begge !!
  Du imponerer stadig med dine ferdigheter i matveien !
  I morra skal jeg ha gjester kl. tre, men om du har tid kan vi gå en tur rundt elleve ????

  SvarSlett
 2. Ja det kan man si var en produktiv dag. Selvslaktet hane, og hjemmelaget pasta. Imponerende!
  Ønsker deg et riktig godt nytt år :)
  Skal bli spennende å følge alle dine prosjekter i det nye året!

  SvarSlett