lørdag 8. januar 2011

Lørdag..

Det er jammen godt med helg igjen. Den første uka etter ferien er alltid en like stor overgang ;-) Men nå begynner hverdagsrutinen å komme i gjenge igjen.

I dag har tiden flydd avgårde. Stort sett holdt på med hønene og med husarbeid. Jula har blitt pakket vekk, og den vanlige pynten tatt frem igjen. Rundstykker som vi spiser til hverdags har blitt bakt og lagt i fryseren, bad og toalett rengjort, kontoret ryddet og golv støvsuget. Resten blir tatt i morgen, for klokka næmet seg halv ni da jeg merket at det var på tide å gi seg ;-)

Må selvsagt vise frem kyllingene igjen. De har alle klekt, så seks nydelige småtasser koser seg i et kaninbur sammen med mamma:

Mamma er såklart kjempestolt over ungene sine, og våker over dem hele tiden. Moro å se på!


Ellers så har jeg lagd blåbærpannekaker i dag, noe jeg aldri har laget før. Har alltid laget den vanlige røra med syltetøy oppå til slutt, men her skal det blåbær rett i røra og stekes etterpå. Det var kjempegodt!

Ferdig stekte pannekaker legges over hverandre, med sukker strødd mellom hver pannekake.

Ferdig sukret, og deles i fire. Klar til servering!
(Dog kanskje med noe jevnere stykker enn mine ble. Fritt for å ta en av de nederste ;-p)


Oppskriften er tatt fra "Kokebok for statens lærereinneskole i husstell".

Blåbærpannekaker.

300 g hvetemel
7,5 dl melk
1 liten ts salt
30 g farin
1 1/2 egg
1/2 ts bakepulver
175 g blåbær
matfett til steking (evt smør)

Lag jevning av det tørre og melk (bakepulver skal ikke i før etter at røra har svellet. Hold av litt mel til dette). Halvpisk egg og ha det i. La røra svelle. Når røren er ferdigsvellet, sikter en på bakepulver sammen med en liten rest av mel. Ha så i blåbær.

Stek kakene som alm. pannekaker, men litt tykkere. Legg de stekte kaker flatt på hverandre på et serveringsfat. Strø sukker mellom hver kake. Skjær et kryss gjennom hele bunken før servering.


1 kommentar:

  1. Det var en produktiv lørdag :) Jeg har aldri smakt blåbærpannekaker servert på den måten, men det så kjempegodt ut!

    Så fine de små kyllingene er, søte små nøster :)
    Fortsatt god helg til deg.

    SvarSlett