lørdag 29. januar 2011

Lørdag..

Da nærmer vi oss februar med stormskritt. Vi har hatt mye mildvær i det siste, og det gjør at man blir ekstra ivrig på at våren skal komme. Ser virkelig frem til å kunne være ute i hagen hele dagen igjen til sommeren.

I går prøvde jeg meg på hjemmelagde marsmellows, og det gikk skikkelig dårlig ;-) Fulgte denne oppskriften:
De hadde ikke gelatinplater på butikken, bare pulver, og dermed måtte jeg ty til det. Har aldri brukt gelatin før, jeg har ingen erfaring med det, så tror kanskje det var der det gikk galt. Når det skulle røres i mikseren til slutt, ble det stivt mens mikseren rørte, og det skulle ikke skje. Det skulle ikke bli stivt før den har ligget på smurt plate i mange timer. Men selve smaken på røra, var ikke noe god, selv etter at det var stivt. Så hele greia gikk i søpla ;-)  Oppskriften er sikkert god, om det gjøres riktig. Får prøve meg en gang til senere, men kanskje se litt om på andre oppskrifter også.

I dag ble det hjemmelaget moussaka til middag, med elgekjøttdeig, det var ikke lammekjøtt til denne oppskriften: http://www.mineoppskrifter.no/moussaka/

Den var utrolig god, og kommer garantert til å lage denne flere ganger. Det krever at man har god tid, men det er jammen verdt det :-)


Jobber fortsatt mye for tiden, tror jeg har ca 115 % akkurat nå med begge jobbene. Har bedt om mindre stilling på biblioteket, og venter på at det skal gå i orden, men i mellomtiden blir det mange timer. Og slik går no dagan..

4 kommentarer:

 1. Gelatin stivner forholdsvis fort,men ikke så fort;) Moussaka er kjempegodt.Det må jeg lage igjen en dag!Fin helgemiddag.
  Ha en fortsatt god helg:)

  SvarSlett
 2. Gelatin har ikke jeg noen erfaring med heller, så jeg har ingen tips å komme med i forhold til det. Men noen ganger er det slik at en oppskrift rett og slett ikke fungerer så bra, og da bruker jeg å prøve en annen neste gang.

  Moussaka med elgkjøttdeig hørtes nydelig ut :)

  Ønsker deg en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 3. Mousaka er kjempegodt. Mye sundere enn søtt kliss også;-))
  Ha ei flott ny uke!

  SvarSlett
 4. Hei, du modige lille nabo ;)
  Prøver alt mulig, jeg digger deg......
  Og nå får du en utfordring fra meg :)
  Bare hvis du synes det er ok. altså...

  SvarSlett