Jeg kjøpte en liter økologisk kefir på butikken (må ikke være økologisk), og da var det bare å sette i gang:
En liter kefir varmes opp til 50 grader.
Kefiren helles så oppi et klede for å skille mysen. Skal stå i fred og renne i 2-3 timer.
Ser slik ut når den er ferdig.
Og voila! Ferdig ost! Kan brukes slik den er, eller blandes med krydder.
Jeg valgte hvitløkspulver, gressløk, salt og paprika for å gi osten mer smak. Så er det bare å avkjøles før neste trinn er å smøre den på brødskiva. Moro! :-)
Oj, dette var imponerende, så flink du er. Fremgangsmåten ser jo enkel og grei ut, og så morsomt å smakssette med det man liker. Regner med at osten smakte kjempegodt :) En gang skal jeg forsøke meg på dette.
SvarSlettOmtrent hvor lang holdbarhet har hjemmelaget ost?
Ha en fin ny uke :)
Det var noe av det enkleste man kan lage tror jeg, og det er veldig kjekt å velge hvordan den skal smake ja :-)
SvarSlettIkke sikker på hvor lenge den holder, finner jeg nok ut ;-)
Ha en flott uke du også!
Flinke jenta !!!
SvarSlettUtrolig, før i tida ystet vi i "hundre" liters kobberkjeler, men ellers er det jo samme utgangspunkt, vi brukte som regel karve, eller ikke noe bare la de til modning i bua.....
Akkurat samme fremgangsmåte som jeg bruker på pultost:) Bare at da blander jeg inn karve og salt,også står den og "gjærer" et par uker.
SvarSlettTussa og mormor: Kjempeartig å lese hva dere gjør/har gjort tidligere! Men modning, det stod det ingenting om. Hvor lenge kan slik ost holde, og bør det alltid modnes? :)
SvarSlettJeg tror kanskje modningen er for å få en "skarpere" smak.For pultosten sin del,så er det vel det som gir den smaken som mange ikke liker;)Så jeg for min del tror det kommer an på hva slags ost man vil ha,om den trenger å modne eller ikke.Tror jeg.
SvarSlettAh stemmer, så det slik det er ja. Tusen takk for forklaringen :-D
SvarSlett