torsdag 22. september 2011

Kaffe og kaker!

I går hadde jeg en liten samling med flere fra familien, hjemme hos oss. En liten uoffisiell feiring av min 28 års dag som var på mandagen :-)


Det er alltid stas og kjempekoselig med besøk, og gårskvelden var intet unntak :-)


 
Svigermor var så snill og bakte sjokoladekake til oss, den var lekker og veldig god!


 Jeg benyttet anledningen til å øve meg litt på min nye hobby, ved å lage amerikanske cupcakes og dekorere dem. Det var utrolig moro, og det virket som de falt i smak, heldigvis ;-)

Mine første skritt ut i kakedekoreringsverdenen ;-) Skal bli godt å få vært med på kurs, ikke så lett å gjette seg frem til fremgangsmåten sjøl :-)
Neste gang får jeg prøve meg på litt flere ulike måter å pynte med smørekremen, men etter å ha lagd 40 cupcakes i går kveld, tror jeg at det neste får bli en ordentlig kake når jeg får tid ;-)


Jeg fikk blant annet både blomsterløker, nydelige duker med sauemotiver og hjemmelaget ripsvin (gleder meg til å teste!)  i går, samt disse flotte hjemmestrikkede vantene som Anne hadde laget!

 Randi kom med åtte kjempefine vinglass som vi fant ut at jeg trengte etter forrige feiring.
Må vel testes snart ;-))

Tusen takk for en herlig kveld alle sammen!

Tenkte jeg skulle legge ut oppskriften på cupcakes som jeg laget. Dette er en fast røre, som er typisk for cupcakes, vanlig muffins har rennende røre. Den faste er fin å bruke til å dekke sukkerpasta over. Det er den rennende røren som faktisk er best å bruke til smørekremer, da den gjør at muffinsene får en topp som er lett å pynte. Men jeg syntes det var moro å teste smørekremen på den faste røren, og både røren og smørekremen var kjempegod! Den rennende røren får jeg teste ut siden, og kanskje med en annen smørekrem på :-)

Ingredienser (oppskrift fra Villa perlesukker):
Nok til ca 12-14 stk i små former.

125 g smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl matfløte

Pisk smør og sukker hvitt. Men ikke altfor lenge. Da blir det for mye luft i deigen noe som gjør at cupcaken mister festet under.
Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.
Rør fløten inn på slutten.

Stekes i 15-20 minutter på nederste rille på 170 grader.


Smørekrem (oppskrift fra passion4baking)
Nok til ca 25 muffins/cupcakes

50 g smør, romtemperert
200 g philadelfiaost,
5 dl melis
200 g hvit sjokolade, smeltet i vannbad
2 ts. Vaniljesukker

Mix smør og kremosten i mikser.
Ha i melis og vaniljesukker.
Ha så i den smelta hvite sjokoladen i

4 kommentarer:

 1. Hei så koselig med en ordentlig fin feiring . Det er jo så koselig. De vottne du fikk var jo kjempefine! LIKER! og cup cakene du har bakt så jo kjempeflotte ut. Jeg er selv kjempefan av hvit sjokolade, så det var artig å lese at det var noe som ble brukt i smørkremen.
  Men hvor har du kjøpt de sprøytene til smørkremen? Jeg kunne godt tenkt meg å kjøpe noe slikt,men vet ikke helt hvor man skal gå. Har vært på Jernia og tittet.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med overstått! Flotte cupcakes du har laget. :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med dagen din som var :)
  Så mye fint du fikk. Vottene var kjempefine.

  Jammen er du flink til å pynte cupcakes :) I tillegg til å være pene så de kjempegode ut. Nam!

  God helg :)

  SvarSlett
 4. Takk for det :-))

  Jeg kjøpte forresten pyntesakene til kaker på Traktøren. Der har de så masse av slikt. Men de har som regel en del på jernia også, kommer kanskje an på hvilken butikk man er i :-) Jeg bruker vanlig sprøytepose med munntuter i ulike størrelser og former :-)

  SvarSlett