torsdag 3. november 2011

Oppsummering av kjøkkenhagen..

Det er mye som skjer for tiden. Forrige uke var det lesesirkel, musikkkonsert i Oslo spektrum, mer partering av elgkjøtt, henting av høy til sauene, og bursdagsfeiringer. Så da gikk jo dagene unna ;-)

Tenkte jeg skulle ta en liten oppsummering av kjøkkenhagen for i år. Jeg har skrevet veldig lite poster om det, og det er rett og slett fordi jeg var så lite motivert til å gjøre noe paga det dårlige været som var i år. Det jeg var fornøyd med var de fleste plantene jeg hadde på verandaen, men alt i hagen rotnet på rot desverre.

Så da får jeg heller legge ut bilder av det som gikk sånn nogenlunde bra i år ;-)


Jeg hadde enormt med tomatplanter, over 25 stykker i ulike slag. Og det ble altfor mye planter å holde styr på. Neste år holder jeg meg til cherry-tomater, da de var de som det ble best ut av, samt at jeg ikke skal ha fler enn 1/3 av antallet jeg hadde i år.


Tomatene ble utrolig nok modne de fleste av dem, til tross for lite sol. Men det var fortsatt nok grønne til grønn tomatchutney, noe som var forøvrig veldig nam :-)


Jeg hadde kål, bønner og brokkoli i kasser. Kålen ble veldig bra, og det samme ble bønnene. Brokkolien var litt liten, men smakte da brokkoli  ;-)


Salat hadde jeg mye av. Her er et lite utvalg fra verandaen.


Agurkene var de jeg var mest fornøyd med i år. De ble så store og fine, og smakte herlig. Hadde ganske mange planter av de, og fikk flere agurker om dagen. Veldig moro :-)


Nam!


Paprikaen ble ikke så verst, ser jeg ikke har tatt bilder av dem som store, så får legge ut et fra da de var små. De ble etterhvert like store som hånda mi, men røde ble de ikke. Smakte fortsatt godt i salaten :-)

Noen få gulerøtter sådde jeg også, de ble større enn i fjor, men fortsatt litt i det minste laget. De ble spist før bildet ble tatt ;-)

Neste år vil jeg satse på agurker, paprika, cherry-tomater og salat tenker jeg. Og i langt mindre skala. Slik at ikke ompotting tar en hel dag fordi du har 40 planter som står for tur ;-)


Ha en fortsatt flott torsdag!4 kommentarer:

 1. Hei, så gøy med en oppdatering fra kjøkkenhagen din! Tenk at papriken din ble så stor!

  Tenk at du endte opp med 40 planter som skulle ompottes , imponert!!!

  Klem

  SvarSlett
 2. Her så det ut som om det var mye godt :-) Inspirerende!

  SvarSlett
 3. Det ser jo kjempefint ut på bildene, så fine og frodige planter, og jammen hadde du mange :)
  Artig å høre oppsummering av dyrkingen.

  Hos meg var tomatene mer eller mindre en katastrofe i år, mens agurkhøsten var enorm.

  Om noen få måneder er det tid igjen for å starte planlegging og såing av neste års planter :)

  Ha en fin dag i morgen og god helg :)

  SvarSlett
 4. Du fikk jo kjempemasse:) Her var det også mye nede i hagen som det ikke gikk så bra med pga regnet.Neste år tror jeg bare det blir mest drivhus-mat som blir dyrket her.Av tomatene mine rakk veldig få å bli modne.At jeg ikke tenkte på chutney med grønne tomater!

  SvarSlett