søndag 8. januar 2012

Januar..

Da er vi godt inn i det nye året allerede. Håper alle har hatt en flott feiring!
Her går det mye i oppussing, og det har blitt mye mindre tid til å sitte foran skjermen, noe som i grunn ikke er så dumt ;-)

Vi har startet opp igjen på loftet, som vi begynte på i høst. Det ble så mye annet jeg ville få med meg før jul, så da ble det lite tid til oppussing. Men med det nye året fikk vi ny iver til å komme igang igjen :-)


Her er taket nesten ferdig panelert, samt den ene veggen med vindu. Det går fort når man bare har paneleringen stort sett som gjenstår :-) Gleder meg til å få hobbyrommet mitt ferdig, og slippe å pakke vekk symaskin og annet hobbyting for hver gang jeg bruker det blir veldig kjekt!

Ellers så vil jeg legge ut en kjempeartig oppskrift jeg fant i en liten norsk kokebok jeg har fra 1920. Jeg har aldri hørt om hesteskopudding før, og tenkte jeg skulle prøve.

Hesteskopudding:
Det er rett og slett en deig av smør, egg, hvetemel, bittelitt sukker, og bakepulver, kjelvet og smurt med eplesyltetøy, gjerne med kanel. Stekes i ovnen og serveres varm med krem. Hele oppskriften kan du finne ved å klikke på bildet nederst.)

 Her ferdig stekt. og det tyter ut deilig eplesyltetøy. Nam!

(Mono er det samme som smør)

Konklusjonen er at dette var bare helt fantastisk. Bedre enn både eplekake og tilslørte bondepiker, og helt klart noe jeg vil lage mye fremover. Også så kjapt og lettvindt! Tok bare 15 min å få deigen klar til ovnen, og steketiden var ca 15 - 20 min på ca 190 grader. Anbefaler virkelig denne :-))


Ha en flott ny uke i 2012 alle sammen!

2 kommentarer:

 1. Puddingen hørtes god ut. Takk for anbefaling og oppskrift :)
  Byggingen av hobbyrommet ser ut til å bli veldig bra. Heldige deg, jeg skjønner godt at du gleder deg til det er ferdig.

  Håper alt er bra med deg nå!!
  Ha en fin ny uke :)

  SvarSlett
 2. Ser ut som hobbyrommet er på god vei. Det skal bli artig å se sluttresultatet. :)

  SvarSlett