søndag 22. januar 2012

Bryllupsreise, oppussing og bakst..

Og tittelen på dagens post oppsummerer så og si det som har skjedd i det siste ;-)

Det har gått litt tid siden forrige oppdatering da jeg og mannen min har vært på bryllupsreise til Pouerto de Mogan i Gran Canaria i 8 dager. Vi var så heldige å få denne reisen i bryllypsgave av min mor og far, noe som vi takker og bukker iherdig for ;-) Det var utrolig deilig å komme seg til sol og varme etter en nokså trist sommer værmessig.

 Her står jeg i fiskelandsbyen Mogan. Det var utrolig vakkert her!


Ellers så var det full gang med oppussing igjen når vi kom hjem. Vi er ferdig med å legge panel, og nesten med å lakke panelet. I morgen legger vi golv, og regner med at det eneste som gjenstår etterpå er lister. Så da er det jammen straks mulig å få tatt det i bruk :-))

Det har også blitt en real bakedag i dag. Ble dårlig med det i syden, og da ble det mye å ta igjen ;-)

Jeg startet bakekvelden med Cornish heavy cake, også kalt Fuggan. 


Oppskriften er fra Truro, i den vestlige landsbygda i England. Kaka ble laget i fiskelandsbyene i dette området. Når mennene ropte "hiv" ved hvert drag på fiskenettene, visste konene at mennene snart kom inn til te, og begynte å lage denne kjappe kaka. Mønsteret på kaka skal være formet som et fiskenett. En svært gammel oppskrift, gitt ut i ny utgave av" A cooks tour of Britain" av Michael Smith 1984.

Cornish Heavy Cak (nok til 2):
175g hvetemel
40g sukker
75g rosiner
75g smør
1 ts salt
2-3 ss melk eller vann, nok til å forme en deig

Bland mel, salt og sukker godt, tilsett de andre ingrediensene og nok melk til å forme en deig. Legg deigen på en stekeplate med smurt bakepapir, og form deigen til en firkant som er ca 1 cm tykk. Skjær forsiktig streker på kryss og tvers. Stekes i ca 20-25 min på 190 grader. Serveres varm. 
Veldig god!

Neste oppskrift ble noe så rart som Dansk vrøvl, som er en kjeks fra en av mine gamle norske kokebøker (Kokebok for hvermand, 1928):


 De var veldig gode! Her er oppskriften: Stekes på 190 grader i ca 10 min.Og dagens siste er Trondhjemske fløtekaker. Også fra samme norske kokebok som Dansk vrøvl, og er fra starten av 1900 tallet.Mengdene her er enorme, så jeg brukte 2,5 dl fløte, 2 egg, 2 ss sukker, 500g hvetemel og noen dråper sitron.

Kjempegodt når servert varme med syltetøy!


Storkoser meg med å smake på historien, som jeg føler jeg gjør på disse bakelørdagene ;-)

Ha en flott søndag!

2 kommentarer:

  1. Så gøy med gamle oppskrifter:) Og velkommen hjem fra bryllupsreise.Kan tenke meg det var godt med litt sol nå!

    SvarSlett
  2. Spennende kaker, tror ikke jeg har hørt om noen av dem. Morsomt at du prøver gamle oppskrifter :)

    Heldige dere som har vært på varmere breddegrader! Tenker dere hadde en fin og opplevelsesrik reise.

    SvarSlett