fredag 15. juli 2016

Rolige dager..


Det er godt å ikke ha noen spesielle planer i ferien og bare la dagene fylles av det man har lyst til der og da.

Mannen har vært opptatt med å lage lydanlegg i elbilen, og er mye ute i garasjen. Selv er jeg både her og der. Mye skauturer blir det jo, undersøke status på sopp og bær er spesielt moro. Og ikke minst finne motiver man kan ta bilder av.

Merker hvor oppslukende det er når man jakter på noe som kan ta seg fint ut på bilde. Legger mer merke til det man vanligvis haster forbi.


  


Jeg har mye melk i fryseren etter forrige melkehenting. Jeg har alltid et lager slik at jeg har nok til å lage kefir. Det er noe jeg må ha hver dag, fullstendlig overbevist over hvor bra det er for magen. Og da må det være upasteruisert og ikke-homogenisert.  Melk fylles på norgesglass i fine porsjoner før de fryses ned. Det går utrolig greit og det har jeg gjort i lang tid. Tiner kjapt gjør det også enten man trenger det til vaffelrøre eller kefir.Glass med ferdig kefir siles for å få ut kefirkornene, som er de som lager kefiren. Kefirkornene består av flere forskjellige typer bakterier og gjærfamilier som lever i en symbiose. Kefirkornene spiser, eller fermenterer, næringsstoffer i melken og får melken tilk å tykne. I fermenteringsprosessen produserer kefirkornene syre, mens den spiser opp melkesukkeret; laktose, samtidig som at det blir dannet masse gunstige probiotiske bakterier og gjær. Bakteriene og gjæren i kefirkornene tåler ikke så godt metall, og man må dermed være obs på å bruke treredskaper og plastsil. Kefirkornene kan man få ganske mange av etter hvert. Det er stadig nye korn etter hver runde med fermentering. 
Kefirkornene legges i ny glass med melk som skal fermenteres.
 Glassene som skal bli kefir må stå i romtemperatur de første timene for å få igang fermenteringen.I dag ble det endelig tur med Sølvar. Det var en flott tur. Det har faktisk gått nesten en uke siden sist nå, mest på grunn av været har vært så ustabilt, samt at hagen så ikke ut og måtte få litt stell.


 Terna, 18 mndr gammel og vi tar en tur for å oppdage verden utenfor

Loi fikk kommet seg en tur ut hun også. Hun er bitte liten og fin å ha med i tett skog for å lete etter sopp. Hun dilter etter og er svært nysgjerrig på hva vi driver med.

En liten kveldstur for å avslutte dagen ute. Sommerkvelder<3 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar