lørdag 30. juli 2016

Siste dager i juli..


Det nærmer seg siste dag for juli, og kveldene er noe tidligere mørkere nå. Små hint om at høsten står for døren. Soppsesongen er i allefall godt i gang og har vært ganske så utrolig produktiv så langt. Det tusser av kantareller og steinsopp både her og der. Disse to stod så pent ved siden av hverandre og jeg håpet de stod der fortsatt når jeg var ferdig med turen, for jeg orket ikke bære de med meg hele veien så tunge som de er. Og det gjorde de, til tross for den ganske så aktive soppsankeren som råder i området og som innimellom legger igjen spor etter seg med avviste steinsopp  ;-)


 
 Sommer!


På søndagen var det aktivitetsdag i Uvdal bygdetun, og de viste frem gammelt håndtverk. Spinneringen Numedal var invitert til å vise frem spinning av garn, og det ble tre av oss med på. Ikke så lett å få samlet flere i disse ferietider, men det var veldig koselig likevel!

Vi satt først ute og spant, men rakk ikke holde på så lenge før regnet kom og da varte det såpas lenge at vi gikk inn her og satte oss.
 
 Møtte på ei som viste tegerbidning. Utrolig flink dame!


Vi fikk plassert oss inne og fortsatte arbeidet. Her sitter Anne Beate og Inger. Stadig kom turister innom og ville spørre om hva vi drev med. Veldig trivelig å kunne vise og forklare.


Ingen dårlig arbeidsplass å tilbringe en søndag! Vi holde på i godt og vel 5 timer, med en liten halvtimes pause for å ta oss en matbit.

 
Etterpå ble jeg og Anne Beate igjen for å få med oss et foredrag som foregikk i stavkirken. Veldig interessant om middelalderlivet. En flott dag, og jeg ser frem til neste gang som blir 24 september, der vi skal vise frem under Landbrukets dag.Bringebær! Det må jeg ha. Og jeg stresser like fælt hvert år med å få plukket nok. I år er veldig mye muggent, iallefall på de plasene jeg pleier å plukke vært år. Det har blitt noen liter, men veldig labert i forhold til i fjor.Stadige rideturer blir det, det er så trivelig. Flotte hønene! Vi kommer!


 Disse to henger sammen som mann og kone, veldig moro å se på.Rakk å slenge sammen en smuldrepai med bringebær fra plukketuren i dag.Oppskriften er fra ei bok jeg ikke har fått brukt noe særlig ennå. Veldig greit å ha så mange bæroppskrifter på ett sted, og anbefaler å ha denne i kokeboksamlingen! 

Ha en god søndag!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar