lørdag 21. januar 2017

Oppdatering fra før jul, del 3..

 Oppdateringene fortsetter..


For første gang har jeg laget christmas pudding, fra Victorian Farm-boka. Ekte gammel oppskrift :-)Nøtter og tørket frukt har ligget i whisky en ukes tid i kjøleskap. Her blir det tilsatt de andre ingrediensene.


Puddingen blir lagt på et klede som har blitt smurt med mel for å få kokt puddingen uten at noe forsvinner ut.


Jeg brukte trykkokeren min, dermed ble koketiden redusert fra 8 timer til en time .For en forskjell det utgjør! Her skal puddingen siles av. Etter avrenningen kan man fjerne klede og oppbevare puddingen frem til jul. Den holder i mange måender. Jeg hadde den i en middagsservice-bolle med lokk og satte den i et kjølig rom. Den skal ikke stå i kjøleskap.


Puddingen skal servers brennende. 1. juledag fikk vi testet det hos Marit og Christoffer. Det ble skikkelig moro. Vi varmet opp flasken med konjakk først som oppskriften sa og som ingen av oss skjønte nødvendigheten av,  og da ble det damp inni flasken, Christoffer helte flasken mens Caroline prøvde å tenne på. Så da ble det litt effekter.Andre forsøk gikk det bedre, uten oppvarming ;-) Mange syntes det var kjempegodt, spesielt med is ved siden av, men selv så syntes jeg det ble for mye alkoholsmak, og foretrekker på lang vei den vanlige christmas cake. Men moro å ha laget den og tilog med fått servert den på "rett" måte :-) En tur til mamma for å lage Sarah Bernard før jul :-) Jeg hadde så vanvittig mye bær i fryseren og lite plass så jeg tok en lørdag der jeg fikk unna litt.


Megnder med kirsebær som har hopet seg opp de siste åra. Både fra mamma sitt tre og fra våre egne.

Kirsebærene ble presset for å få ut safta. Det blir ikke grums av kirsebær, så det ble fin saft som ikke trengte å siles.
 
 Forberedeleser til hermetisering. Det var utrolig lenge siden sist. Altfor glad i å fryse ned.
 Bruker vannbad for det er det beste mtp sterilisering. 


Siden denne gangen har jeg fått meg ekte hermetiseringskjele. Ikke fått brukt den ennå, så må få gjort det en dag. Der har man en rist i kjelen man lett løfter opp, og man slipper dette håndkle i bunn-greiene, og så lett å få tak i glassene.

Det ble kirsebærgele, elsker å ha søtt på osten! Det ble så utrolig godt. Veldig fornøyd, og gelen ble veldig fin.


Måtte bare teste ut iskremformen jeg kjøpte brukt for en stund siden. Så her er det vanlig gele som dessert.

 Bringebærsyltetøy ble det også!
 Veldig fornøyd!Gelen ble kjempefin! Og så utrolig god. aldri smakt noe som har hatt så sterk kirsebærsmak. Helt herlig.


Og der kom juletreet inn bittelille-julaften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar