onsdag 24. januar 2018

Mandelmakroner med mørk sjokolade


Disse fikk vi på kurset i ysting på Lizas småbruk og var så utrolig gode. Jeg måtte lage noen brett og ha i fryseren, de har blitt den nye favoritten. Her er oppskriften (fra http://www.lizassmåbruk.no/mandelmakroner-oppskrifter/)



Ingredienser til 25 makroner:
125 g kvernede mandler. Obs, ved bruk av mandelmel  fra butikken blir det ikke helt den samme luftige konsistensen på røra. Ble for tørr også.
150 g sukker (kan med fordel bruke 100g, ble fort for søt)
2 eggehviter
litt vanilje
50 g mørk sjokolade, hakket i 1 cm store biter
2 bakepapir eller silikonplater på hvert sitt stekebrett

Til pynt: hele mandler

Varm opp ovnen til 180 g. Pisk eggehvitene stive. Bland forsiktig inn mandelmelet, sukkeret, og vaniljen. Bland deretter inn sjokoladebitene. Jeg pleier å bruke en stor skje og blande varsomt, for jeg vil miste minst mulig av lufta i eggehvitene.
Lag så små hauger ved hjelp av to teskjeer på bakepapiret. De vokser en del, så ikke legg dem helt inntil hverandre. Prøv å lage sirka 20-25 stk totalt. Legg en mandel på toppen av hver makron. Sett i ovnen i 10-15 minutter, inntil de har fått litt farge og er semiharde/-myke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar