tirsdag 23. november 2010

Tirsdag..

Høna er heldigvis frisk igjen, og farter rundt sammen med de andre hønene. Er fortsatt usikker på hva som gjorde henne syk, men hva enn det var, så kom hun seg igjennom det. Må regne med at slikt skjer iblant, spesielt når man har så mange, men det er jo ikke så dumt å ha med seg den erfaringen man får.

Ellers så har vi kommet et stykke på vei i oppussingen. Vegger er ferdige og lakkert. Taket nærmer seg overstått det også, og jeg skal få lakket det etterhvert. Når vi har funnet ut hva slags golv vi vil ha, så er det ikke lenge til jeg kan ta rommet i bruk. Artig!

I går var jeg hos mor og far i Kongsberg. Pleier å ta en tur et par ganger i måneden. Da sitter jeg og mor i sofaen med en kopp te og prater om løst og fast, med hvert vårt strikketøy, eller så hender det at vi baker litt. Like koselig er det hver gang, og jeg gleder meg til vært besøk.

Ellers så anbefaler jeg en bok jeg driver å titter i for tiden. Det er Husmorshistorier av Hilde Danielsen;


"Mange av ideala for dagens familieliv er henta frå ”husmorepoken” på 1950-talet. Mor heime, felles måltid, heimelaga mat, bollebaking, laurdagskos og søndagstur er framleis ingrediensar i det norske familielivet. Samtidig står husmora for verdiar som mange kvinner tek avstand frå i dag.

Denne boka tek lesaren med tilbake til 1950-talet, til kvinne- og familieideal som i dag verkar eksotiske. Ei rad kvinner som var husmødrer den gongen fortel om kvardagen med menn og barn, heim og arbeid, sjølvrealisering og livsmeining. Med glød skildrar dei kva som kunne hende om ei husmor i gata senka krava til vaskinga, men fortel også at alle ekspertråda i liten grad vart følgde.

Var 1950-talet eit anna univers, eller er det slik at kvinner framleis er prega av husmorideala frå den tida? i Husmorhistorier finst ei meng rørande, vittige og engasjerande kvinnehistorier frå ei mytisk og moderne tid"


Anbefales :-)

1 kommentar:

  1. Boka hørtes interessant ut. Takk for tipset :)
    Og så godt at høna er frisk igjen.

    SvarSlett