fredag 13. august 2010

Tanker..

Det er rent skummelt når man tenker over det, hvordan samfunnet har blitt. Fremskritt har gjort store endringer på hvordan levemåten vår har blitt. De fleste av oss skaffer ikke lengre vår egen mat, den er å finne på butikkhyllene. Mye av maten inneholder all verdens typer stoffer, som ikke eksisterte for noen år tilbake. Dette fører til at mange av de nye generasjonene ikke trenger å vite hvordan man gror frem maten, eller tar vare på dyra som gir den. Hvor mange har faktisk plukket et ferskt egg fra høneredet? Eller slaktet en sau eller gris for å skaffe seg kjøtt? Nei alt dette ligger enten i kjøledisken eller frysedisken på Jokern. Lett og tilgjengelig.

Hva da dersom det skulle bli dårlige tider, noe som er ganske realistisk at en gang vil komme, enten det er som oljekrise, finanskrise eller krig. Hvor mange vil være forberedt på det? Man kan ikke alltid stole på at butikkene alltid vil ha det man trenger. Og det å da ikke vite hvordan man skaffer seg mat kan få en svært dårlig utgang. Man glemmer å tenke langsiktig, for alt er så tilgjengelig for oss hele tiden. Få har matlagre hjemme med mat for et år eller to dersom det skulle skje noe.

Vi utdanner oss, skaffer oss jobber, hus og familie. Dagene går i å hente barna i barnehagen og finne ut hva man skal ha til middag. Mange har det så travelt hele tiden at man ikke har tid til familien sin. I media er det utseende og status som teller, så vi drar på jobb for å tjene penger, bruker pengene på klær og moderne dingsbomser som viser at vi henger med på moten, bare for å bytte det ut noen uker/måneder senere da det ikke lengre er "in". Mote er egentlig en utrolig smart måte å sørge for at folk stadig kjøper nytt av det de har fra før. For klærne og mobilene og gudenevitehva endrer seg i utseende hver gang det er noe nytt, slik at alle skal se at det du har er gammelt, og dermed er du ikke lengre "in".

Istedet for å bruke kroppen på å skaffe oss livsnødvendigheter, slik som ved, mat og klær, har vi kommet så langt teknologisk, at vi trenger å gjøre mindre og mindre, snart får vi toaletter som gjør at vi ikke engang trenger å tørke oss i rompa etter å ha vært på do. Og alt dette fører til at vi knapt beveger oss, og må betale for å sitte på en sykkel på treningssenteret slik at vi får den drømmekroppen som dukker opp overalt i aviser og blader, og på tv'n.

Litt hverdagssukk fra ei som er litt oppgitt over samfunnet..

3 kommentarer:

 1. Er så enig med deg:) Har lagt meg til som følger på bloggen din.Blir spennende å følge med på den.

  SvarSlett
 2. Det er koselig å høre! Er så utrolig moro å møte likesinnede her på nettet. Veldig artig å lese om hverdagen til andre som også tenker i de samme baner!

  God helg! =)

  SvarSlett
 3. Enig jeg også! Du har en følger til. Gleder meg til å følge med:)

  SvarSlett