lørdag 6. august 2011

Sopptur..

Nå har det vært mulig å plukke sopp en god stund allerede. En regnfull sommer har gitt dårlig med bær i år her oppi, spesielt multer og blåbær, men heldigvis er det godt med sopp.

I kveld gikk jeg og Randi på en liten sopptur, og studerte ulike sopper vi snublet over. Hun kan mye mer enn meg, og jeg har holdt meg til kantareller så langt, da det er tryggest for en nybegynner ;-)

Men i dag fikk jeg lært litt om fåresopp, eller sauesopp som den også kalles, og fikk med meg hjem. Den er en av de enkle soppene å gjenkjenne, spesielt da på at den har så små porer, at den kjennes helt glatt på undersiden. Hatten kan være helt hvit, men har som regel noe grått eller brunt/gulbrunt i seg. Kjøttet er hvitt.
Den kan forveksles med franskbrødsopp, som smaker beskt, men lukter godt. Heldigvis er den ikke giftig.

Smaken er ikke fantastisk akkurat, men den gjør en god jobb som fyllmasse i soppstuingen :-)


Eldre fåresopper brer seg utover og blir brune/rosa. Plukk de mindre :-)


Forvellingen er i gang. Herlig!


Takk for den lærerike turen Randi! :-))

3 kommentarer:

 1. Håper det smakte :)
  Jeg snakket tidligere i dag med en venninne om å ta en sopp- og bærtur, så håper det blir en tur på meg også snart. Her meldes det også om veldig fine og store blåbær i skogen.

  Ha det godt, og fortsatt god helg :)

  SvarSlett
 2. Så deilig med sopptur! Det hørtes så godt ut med soppstuing. Det smaker bare så godt og med ordentlig soppp fra skogen og ikke bare sånt du kjøper på boks. Ha en fortsatt fin helg heidi:-D.

  Vi snakkes

  Klem

  SvarSlett