Ellers så tenkte jeg at jeg skulle legget ut en oppskrift på Kvikaku fra Hemsedal. Første gang jeg smakte det var når jeg var på stølskurs i sommer, og det smakte helt herlig.
Kvikaku
2 egg
1/2 l mjølk
1/2 ts salt
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
4 dl kveitemjøl
1 1/2 dl byggmjøl
Fremgangsmåten er den samme som for pannekaker. Vanligvis brukes ei takke, men jeg bruker bare ei vanlig steikepanne. Jeg bruker ca 1/2 øse pr kake, og lager de tykke da de blir så luftige, så jeg brer de ikke ut over panna. Vanligvis er de ganske tynne, men det er smak og behag :-) Serveres med syltetøy og rømme ved siden av.
Etter at jeg begynte med disse, har jeg ikke laget vanlig pannekaker, da jeg syntes disse er så mye bedre.
God fornøyelse! ;-)
Så fin gave !!!
SvarSlettHun lager så fine ting, har et par kopper og et fat hun har laget :)
De kakene skal jeg prøve - ser gode ut....
Så fin gave! Søt dekor på den :)
SvarSlettTakk for oppskriften på kvikaku, den skriver jeg ned. Skal lage, for det så kjempegodt ut :)
Hei Heidi! Så gøy at du er med i en lesesirkel! Det er jo kjempekoselig! Hva skal dere lese til neste gang?
SvarSlettTusen takk for oppskrift. Denne skal jeg prøve meg på. Jeg synes det er så fint med oppskriftstips.
Så fin gave!
SvarSlettTakk for oppskrift,den må jeg teste ut:)