søndag 16. oktober 2011

Bursdagsfeiring og marsipankake..

Denne uka hadde Live Sunniva bursdag, og det ble feiret i dag med en deilig middag hos Marit. Vi ble en liten gjeng som koste oss med steik og tilbehør.  Måtehold gjelder ikke under slike omstendigheter, for det var altfor godt! Og etter maten var det kaketid ;-)


Marit hadde laget deilige kaker! Lavkarbokake, og en supergod eplekake!
Jeg benyttet anledningen til å ta med meg ei kake, og øve meg litt mer på kakedekorering.
Jeg har aldri før laget marsipankake, og syntes det var på høy tid å gjøre det. Har en lite mental liste over kaker som jeg aldri har laget, og som jeg krysser av en etter en ;-)  (Syntes det er litt for gæli å ikke har laget det før). Bløtkake var nummer en, og marsipankake nummer to.

Jeg jukset med sukkerbunnen, for å få litt mer tid til dekorering. Marsipanlokket kjevlet jeg sjøl, men i tilfelle det ble helt flykrasj hele greia, så hadde jeg også kjøpt et ferdig lokk til nødsbruk. Heldigvis gikk det veldig greit å kjevle, og det var overraskende lettere enn jeg hadde trodd. Har innbilt meg at dette var kjempevanskelig, men det var det absolutt ikke. Men jeg fikk veldig god bruk for det jeg lærte på kurset på onsdagen, og det hadde ikke gått like lett uten de tipsene jeg fikk derfra.

Syntes den ble ganske så grei til slutt. Har ikke lært å lage hele og stående roser, så jeg laget bare en flat rose i midten og noen blomster som jeg farget. Men kanskje har jeg lært litt mer modellering til neste gang :-)
Kaka er fyllt med bringebærsyltetøy, vanlijekrem og fløtekrem. Deilig!En kjempetrivelig kveld! Og fortsatt er det flere som skal feires fremover ;-)

Ha en flott ny uke alle sammen :-)

3 kommentarer:

 1. Du verden så flott marsipanpynt du hadde laget! Og kaka så god ut. Ikke rart det gikk unna på den :)

  Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
 2. Wow! Just wow, LOL Not just something sweet but a new creation of art. Well done!

  SvarSlett
 3. Så flott pynt! Alt så veldig godt ut så det er ikke rart det gikk fort unna. :)

  Ha ei flott uke. :)

  SvarSlett