lørdag 15. oktober 2011

Ferdig skur, og britiske Crumpets..

I dag ble vi endelig ferdig med skuret til sauene. Etter flere timers arbeid, stod den jammen ferdig, og klar til bruk. Tak og vegger var blitt satt på grunnstrukturen, og luftegården er klar for sauene i vinter. Deilig å ha det i orden :-)

Får tro sauene godkjenner det nye huset sitt når de er ferdige på beite for i år ;-)


Ellers så ble det litt kjapp prøving av noe nytt i dag også på kjøkkenet. Det ble ikke akkurat helt etter oppskriften, da vi var sulte etter alt utearbeide og ville ha mat så fort som mulig ;-)

Dette er Crumpets, og er en oppskrift fra et engelsk småbruks-blad som jeg abonnerer på. De har oppskrifter i hvert nummer, og jeg syntes det var på tide å teste noen av de ;-)

Det skal være mer hull i disse, men den fikk ikke hevet seg lenge nok, da vi var sultne ;-)

Crumpets
450g mel
3,5 dl varm melk
3,5 dl varmt vann
1 pose gjær
1 ts salt
1 ts bakepulver
Litt olje

Du trenger en liten rund form som du skal fylle røren i. Jeg brukte en liten rund kakeform (tok vekk bunnen) på ca 15 cm i diameter. Men du kan bruke stort sett hva som helst av form, størrelsen bestemmer du selv. For eksempel en tom leverposteiboks i metall som det er hull tvers igjennom.

Bland sammen mel, gjær og det fyltende til det blir en rennende røre. La  røren stå i minst en time til det blir veldig boblete Sett den i kjøleskapet om du lar den stå lengre.

Når du er klar til å lage crumpets, rør inn salt og bakepulver. Smør formene dine og stekepannen som du skal steke de i. Putt formene i panna og hell røren oppi til den blir ca 1,5 cm med røre i høyden. Er røren for tynn, vil den renne under formen, ha da i litt mer mel i røren. Det skal dukke opp bobler i røren når du steker den, gjør den ikke det, så er røren for tykk. Visp så litt mer vann i røren.

Det er viktig at du ikke har for høy varme på for da blir det ikke stekt godt nok inni. Når den er ferdig på den ene siden, snu formen rundt og stek på andre siden.

Disse er kjempegode med syltetøy på, men det er også godt med stekt egg og bacon, eller noe annet lurt som man vil ha på :-)


God søndag!

2 kommentarer:

  1. Crumpets ser kjempegodt ut! Takk for at du delte oppskriften videre:-D

    SvarSlett
  2. Har ikke hørt om crumpets før, men det så veldig godt ut :) Artig at du tester ut nye ting og videreformidler til oss.

    Tenker sauene er fornøyd med det nye skuret. For en flott jobb dere har gjort.

    Ha en fin søndag :)

    SvarSlett