torsdag 13. oktober 2011

Kurs i sukkerpasta..

I går var jeg på kurs i Oslo på Bakeshop i Sagene. Det var bare såvidt jeg fikk blitt med, da jeg har blitt så veldig forkjøla de siste dagene. Men med hjelp av Ibux og halslinser, kom jeg meg igjennom kurset utrolig nok ;-)

Det var utrolig lærerike timer om sukkerpasta, modelleringspasta og blomsterpasta. (Modellering og blomsterpasta er egentlig sukkerpasta det også, bare tilsatt stoffer for å få pastaen til å være lettere å lage figurer med) Sukkerpasta brukes istedet for marsipan. Det er ikke like god i smak syntes jeg, men den er mye lettere å jobbe med enn marsipan. Den tåler mye mer, og er elastisk. Siden den ikke inneholder nøtter er den fin også for allergikere.

De som ville, kunne ta med egen kake som de kunne trekke, og de som ikke hadde med, skulle trekke ei kakeformet isopor-kloss ;-) Det var noen lure damer som bare hadde kjøpt et par pakker sukkerbunner som de la oppå hverandre, men jeg måtte nok nøye meg med isopor ;-)


Først måtte kakene smøres med glasur som skulle fungere som lim for sukkerpastaen som skulle trekkes over.

Det er ikke mye glasur som skal til.


Min isopor-kake, ferdig trekt. Det var ikke veldig lett å holde på med isopor som er så lett, og som har så skarpe kanter at den skjærer igjennom sukkerpastaen. Men det ser da ut som ei kake iallefall ;-)


De andre damene i gang med å trekke.


Overflødig sukkerpasta skjæres vekk.


Nydelig trekt kake! Flinke damer! :-)

Dette kurset var bare et grunnkurs i å lage sukkerpasta og å trekke kaker med det. Neste kurs går ut på å lage selve pynten i modellerings-og blomsterpasta. Først har jeg lyst å prøve meg frem litt sjøl, så får jeg se om jeg tar et kurs til senere. Det er iallefall lettere nå som jeg har litt grunnleggende å støtte meg på ;-)

Ha en flott fredag!


3 kommentarer:

 1. Så artig, og resultatet så veldig bra ut :)

  SvarSlett
 2. Artig at du kom deg dit. Ser bra ut!

  God bedring! Håper du blir frisk fra forskjlelsen snart!

  SvarSlett
 3. Hvor jeg kan kjøpe isopor kake i oslo

  SvarSlett