søndag 2. oktober 2011

Trappbygging og sjokoladebløtkake..

Da var det jammen søndag. Har sitti litt innimellom og endret litt på bloggen når jeg har hatt litt pauser. Jeg fikk lyst til å endre utseende litt, og samtidig lagde jeg en ny overskrift. Ble ikke så verst tror jeg :-)

Litt oppdatering før jeg må partere en elg som vi har kjøpt og hentet i dag. Regner med at det blir en lang kveld, for det er er godt å vel 60-70 kg som skal enten kvernes til kjøttdeig eller skjæres til biff ;-)

Trappa ble vi midlertidig "ferdig" med. Vi hadde ikke nok skruer og materialer til å gjøre den helt ferdig, men den kan i hvertfall brukes! :-)

Ned til innkjørselen

Ned til utehuset og dyra 

Skal få satt opp rekkverk før vinteren, men det er godt å kunne bruke trappa :-)

Ellers så fikk jeg laget ei kake i går. Det er ei sjokoladebløtkake med vaniljekremfyll og daimstrø. Det ble gjort litt i hui og hast, så så mye til dekorering ble det ikke, men fikk test sprøyteposene litt mer.


Ferdig pyntet


 Tok ikke lang tid før den plutselig så slik ut..

Personlig syntes jeg at det ble for mye krem, og jeg savnet variasjon. Så for min del er det ikke bløtkake om det ikke har syltetøy ;-)

Her er oppskriften dersom noen kremelskere vil prøve :-) Oppskriften er fra http://detsoteliv.no/

Ingredienser:

Sukkerbunn:
4 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 dl potetmel

Dynking:
0,5 dl melk

Fyll:
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano)

Pynt:
3 dl kremfløte
100 g lys kokesjokolade
1 dobbel Daim

Fremgangsmåte:
Start dagen i forveien med å lage sjokoladekremen: Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen oppdelt i biter. Rør til sjokoladen har løst seg opp. Avkjøl i kjøleskapet over natten.

Til kaken piskes egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel, potetmel og bakepulver og vend inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 150°C i 45 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Del kaken i 3 bunner og dynk dem med litt melk. Fordel vaniljekrem mellom lagene.

Pisk opp sjokoladefløten til tykk og luftig sjokoladekrem. Forden den oppå og rundt kaken. Pynt med hakket Daim på toppen.


Tips:
Kaken oppbevares kjølig frem til servering. Kaken har godt av å stå og trekke i et par timer, men smaker best samme dag som den er fylt.





Fortsatt god søndag!

3 kommentarer:

  1. Så fint pyntet kake, og den så kjempegod ut. Nam! Jeg tar med meg oppskriften.
    Ble flott med trappa! Og fin oppussing av bloggen også :) Du har hatt en produktiv helg.

    Ønsker deg en fin ny uke :)

    SvarSlett
  2. I love seeing your projects! The cake made me hungry, LOL

    SvarSlett
  3. Så flott banneret ble, skikkelig lekkert. :)

    Gratulerer med ny trapp!

    SvarSlett