mandag 3. oktober 2011

Partering av elg

I går hentet vi deler av en elg som vi hadde kjøpt. Det var 64 kg av en 1,5 åring som skulle sikre oss ett års forbruk av kjøtt. Det er litt av en jobb å skjære ut kjøttet, og dele det inn i steiker, biffer, gryteterninger og kjøttdeig, men det er også veldig moro. Kanskje det er urinstinktet som dukker opp? ;-)


 Godt med stort spisestuebord, man vet jo aldri hva man kan trenge det til ;-)



Heldigvis kom Marit innom for å hjelpe oss igang, det er bare andre gangen vi parterer elg, og vi var veldig usikre på hva som var hvor. Da er det kjekt med en erfaren svigermor ;-)
(Tusen takk for hjelpa! Du er helt super!)

Etter 5 timer var kjøttet oppdelt, kvernet til kjøttdeig, og alt fordelt i posjoner og fryst ned. Og halv to i natt formelig stupte jeg i seng, tilfreds over at vi ikke trenger å handle kjøttdeig eller biff det neste året.

Ha en flott uke! :-)

2 kommentarer:

  1. GRatulerer med nytt design på bloggen din! Den ser kjempefin ut!

    Så greit at dere sliper å tenke noe mer på detå kjøpe kjøtt for et år fremover. Det er jo veldig greit.

    SvarSlett