onsdag 29. juli 2015

Middelalderverksted - middelalderuka i Numedal


Det er et nytt middelaldersenter som er under konstruksjon i bygda vår. Den befinner seg i det som nå kalles "Middelalderskogen", ikke så langt unna idrettskolen. Det har vært holdt kurs hver år i 5 år nå, men dette er første gangen alle kursene er på samme sted. Vanligvis har de vært spredt rundt i bygda på grunn av plassmangel. Selv om det er en byggeplass vi er på i år, så er jeg veldig enig i at det var veldig trivelig at alle er samlet. Det er godt å ta seg en pause i arbeidet og kunne se på hva de andre driver med. Det blir spennende å se hvordan middelalderskogen blir etter hvert som ting blir ferdig.



Her er smia. Selve bygget er ikke ferdig, noe som plasten over taket røper. Det var mye regn i år, så noe provisoriske knep må til. Her er det full aktivitet, og det er skikkelig trivelig å høre den jevne klangen som kommer, mens man selv sitter selv med håndarbeidet i teltet like ved.



 Ved siden av smia holdes laftekurset. 



Jernblæstring. Her smeltes det jern fra myrmalm.



Her er teltet til kursene draktsøm og vikingsko. Det er ganske langt, og god plass til ganske mange deltakere. Vi er nok 12 stk om ikke fler med hvert vår bordplass.
Bildene blir ikke så veldig flotte, det virkelig øste ned i hele dag.

Andre kurs i år er tegerbinding og å lage vikingkiste. Usikker på hva det blir på meg neste gang, men jeg er ganske sikker på at det blir en neste gang. Dette var en minnerik opplevelse.


1 kommentar:

  1. Så hyggelig at du har begynt å skrive igjen ! Har savna deg her på denne sida :)

    SvarSlett