mandag 21. februar 2011

Svensk eggekake..

Takk for koselige tilbakemeldinger! Ryggen er bra igjen nå, heldigvis, og jeg er tilbake i full sving igjen.

I dag ble det noe nytt på matfronten igjen. Fant en oppskrift på en skånsk spesialitet, som var utrolig god, og kjapp å lage. Metter godt gjør den også:




2 porsj. beregnet tid: 30 min.

3,5 ss hvetemel
1/4 ts salt
1 ss sukker
2,5 dl melk
2 egg
1/2 ss smeltet smør/margarin

Tilbehør og pynt:
200g lettsaltet flesk eller bacon i tynne skiver

Bland sammen mel, salt, sukker og halvparten av melken, og visp til en klumpfri røre. Tilsett resten av melken, eggene og det smeltede smøret/margarinen.

Sprøstek flesket på middels sterk varme i en stekepanne. Ta det opp og hold det varmt. Hell av stekefettet og ta vare på det.

Hell eggeblandingen i pannen og stek på middels sterk varme. Stikk i røren med en gaffel slik at røren stivner jevnt. Legg et lokk eller en tallerken over pannen og snu eggekaken forsiktig.

Hell eventuelt litt av fleskefettet tilbake i pannen og la eggekaken gli forsiktig ned i pannen igjen med den stekte siden opp. La den steke et par minutter.

La eggekaken gli forsiktig over på et serveringsfat. Legg de stekte fleskeskivene over og pynt evt. med litt persille. Serveres med en gang mens kaken er varm, gjerne med tyttebær til.

Enjoy ;-)

2 kommentarer:

Ragni sa...

Det hørtes godt ut:-D

Bra å høre at ryggen din er i orden.

Hilde sa...

Det så kjempegodt ut :) Og takk for at du deler oppskriften.

Så godt at ryggen din er bra igjen!

Legg inn en kommentar