mandag 15. august 2016

Midt i august..

Nå har ferien vært overstått en ukes tid, og hverdagen er i gang igjen. Det har vært en brå overgang, og det hadde ikke gjort noe om det hadde vært ferie litt til. Det er alltid nok å finne på ute på denne tiden.



Den siste uken gikk til å plukke siste bringebærene. Det begynte å bli lite nå. Generelt har det ikke blitt så mye. Det har regnet så mye og det har gitt mye mugg på selv umodne bær. Men det ble vel i hvertfall ti liter til slutt, så da skal en ikke klage.



Traktkantarellen satte ny rekortd, aldri sett de så tidlig ute før. Dette bilde ble tatt 2. august.


 Det blir mye tørking!


 Møtte Nova på tur for en ukes tid siden, helt ut av det blå midti skauen. Møter stadig på henne på helt uventede steder.


 Sopp er ikke så spennende sier pus.



 Men hjem ville hun gjerne.


Kjøkkenhagen:

Paprikaen har tatt helt av i år og det ser ut til å bli godt med paprika. Mange på hver plante. Salaten trives i bånn og holder jorden fuktig.


 Noen av honningblomstene jeg sådde i en dunk. Humlene er ville etter disse.


 Noe jeg har sådd, trodde det var kamillefrø jeg hadde brukt, men dette er jo noe annet.


Tomatplantene har ikke likt været i år men jeg har klart å holde den i live. Det blir godt med tomater likevel, og i dag hadde vi vår første salat med tomater hjemmefra.


Maisen har begynt å dukke opp kolber på. Bildet er halvannen uke gammelt, så kolbene har kommet lengre nå.


Litt erter blir det også.

 Har fått hentet inn litt solbær.



 Helgegodt, bringebærpai fra dagens bærplukk. 




Forrige mandag ble det den årlige turen med Anne Beate. Det er en fin runde på 3 timer som krever niste og god tid, for her er det bratt. Det er en fin tur å ta når hestene står på ei av setrene, for det er litt for langt unna til vanlig å ta denne turen. Det var veldig kaldt, 12 grader mesteparten av dagen og overskyet. Men det var oppholdsvær så da går det.









På vei hjem fra fjellet bar det innom Jan og Bergit for å se hvor langt de hadde kommet i husbyggingen sin. Her er taksperrene på vei opp.


I helgen var Bjørn og jeg innom Blefjell og hilste på Oscar, Christoffer og Marit. Det var veldig godt å se dem igjen. Det begynte på bli noen måneder siden sist faktisk. Slik er det med sommeren, vi er så travle alle mann.



God mandagskveld!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar