søndag 11. februar 2018

Blåbær og bringebærpai..

Fant denne når jeg lette etter gode oppskrifter på bærpai. Den ble skikkelig god, så jeg legger den ut her.


300 g hvetemel
200 g smør
100 g melis
1 egg sammenvispet


Fyll
5-7 dl friske eller frosne bær (jeg brukte bringebær og blåbær)
1,5-2 dl brunt sukker
1,5-2 ss potetmel (kan sløyfes hvis du benytter friske, hele bær)

Jeg laget terten i en 26 cm form og 7dl bær.

Smuldre mel, melis og smør med hendene eller bruk kjøkkenmaskin om du heller foretrekker det. Tilsett egget og rør det godt inn, til du får en myk og litt fast deig. Form en avlang pølse som er omtrent like lang som paiformen du skal benytte og pakk deigen inn i plastfolie. Legg deigen i kjøleskapet og la den hvile noen timer eller gjerne over natten.

Skjær tynne, jevne skiver av deigpølsen (på langs) og dekk bunnen i en smurt og strødd paiform. Om du heller foretrekker og kjevle ut deigen gjør du det, men med denne metoden sparer du deg for en klissete kjøkkenbenk og kanskje noen ergrelser. Deig som eventuelt blir til overs kan oppbevares i fryseren i inntil 3 uker.

Forstek tertebunnen ved 185 grader i 20-25 minutter, til tertebunnen såvidt begynner å ta farge.
Bland sammen sukker og potetmel. Rør forsiktig sammen bærene og sukkerblandingen (smak deg frem til ønsket sødme). Dersom du benytter frosne bær må du helle av eventuell bærsaft før du blander inn sukkeret, hvis ikke kan terten din bli vassen. Hell bærblandingen forsiktig oppi den forstekte tertebunnen og etterstek terten i ca 10-15 minutter.

Pynt eventuelt med friske bær og urter, hvis du har, og gi gjerne terten et melisdryss før servering. Serveres lunken med vaniljeis eller stivpisket fløte/creme fraiche.

Oppskrift fra Trines matblogg, teksten er kopiert: https://trinesmatblogg.no/recipe/blabaer-og-bringebaerterte/


 



0 kommentarer:

Legg inn en kommentar