tirsdag 13. februar 2018

Hyllkake fra Oppdal og besøk




Prøvde ut disse i dag på uvitende gjester; Randi og Kristin fra Bratterud kom en tur i kveld. Det var kjempetrivelig, både praten og tiden gikk fort. Må få hatt slike kvelder oftere. Det er ikke så mye som skal til, bare alle finner en dag det passer.

Hyllkakene ble godt mottatt, og de havner definetivt i oppskriftsboka mi. Kjempegode!

Hyllkake eller skeibladkake er verken svele eller lapp - men den ligner. Den kjennetenges på at den er laget av surmelk og inneholder ikke egg. Surmelken gjør kaken deilig og saftig. Spises best varm rett fra takka.

Ca 20 kaker:
5 dl kulturmelk
5 dl helmelk
5 dl hvetemel
2 dl byggmel
2 ss sukker
1 ts hornsalt
1/2 ts salt

Røres godt sammen i en bolle. La svelle i ca 10 min. Stek på takke eller stekepanne md teflonbelegg. Det går naturligvis mye fortere på takke. Bruk fett på takka. De ferdigstekte hyllkakene skal være på størrelse med en asjett. Bruk en liten øse når du heller, de flyter litt utover. Stek på middels varme i 2-3 min på hver side. Serves med smør og sirup eller syltetøy og rømme.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar