mandag 12. september 2011

Eplemos og tomatketchup..

I dag dro jeg til mamma for å høste epler og lage eplemos sammen, samt prøve oss på tomatketchup :-)


Og vi er i gang med eplemosen :-)


To slike kjeler ble det med eplemos i dag, fortsatt er det epler igjen på treet. Noen av de har vi lyst å lage eplechutney av :-))


Så var det i gang med tomatketchup, med oppskrift fra denne boka :-)



1 kg tomater. Først måtte skallene fjernes. De dyppes i kokende vann, og etter kort tid løsner skallene og kan fjernes.


"Nakne" tomater ;-)


Tomatene, 1 rød løk, 1 eple og 1/2 chilipepper hakkes i biter og legges i gryta sammen med litt eddik, litt sukker, timian, basilikum, salt, 1 laubær og paprikapulver.

Dette skal kokes i ca 30-60 minutter til alt blir mos.


Med litt hjelp av en stavmikser får man det ekstra most, og ketchupen er ferdig :-))


På glass holder den bare i 2-3 måneder, så vi puttet de i små porsjonsbegre, og frøs de ned.


Det blir veldig lite ketchup av 1 kg tomater, ca 5 dl, så skal man først lage ketchup er det lurt å lage dobbel porsjon :-)

Konklusjon: Ser annerledes ut, men smaken er absolutt overlegen annen ketchup. Anbefales!! :-))

Takk for en kjempekoselig dag mamma! :-))

3 kommentarer:

  1. Hei Så artig! Takker for tips!. Jeg synes du prøver ut så mye spennende. Det er gøy å følge med på.

    Vi snakkes, Klem

    SvarSlett
  2. God morgen !
    Så flinke dere er ! Lage tomatketshup sjøl !
    Den er sikkert mye bedre og helt sikkert sunnere !
    Og eplemos er godt, kan brukes til mye
    sees.....:)

    SvarSlett
  3. Som dere har stått på, det var en produktiv dag :) Både eplemos og ketchup så flotte ut, og tenker det smakte godt!

    SvarSlett